Vreme Pag

Če se odpravljate na dopust na otok Pag, potem vas zagotovo zanima, kakšno vreme Pag ima. V kolikor se odpravljate na krajši dopust, ali samo na oddih za vikend, smo vam pripravili vpogled v tridnevno napoved za vreme Pag, v kolikor pa se odpravljate za dlje časa, pa si poglejte sedemdnevno vremensko napoved.

Otok Pag je peti največji hrvaški otok in ima mediteransko podnebje.V kolikor se na otok odpravljate na oddih med katerim želite poležavati na plaži in se ohladiti v morju, potem vam predlagamo obisk med koncem julija in koncem avgusta, pogosto je vreme toplo tudi še septembra.

Če pa ste bolj športne narave in si želite na kakšen pohod, ali izlet, potem se raje odpravite na Pag v aprilu in maju, lahko pa tudi septembra. Sicer pa je Pag od vseh otokov najbolj izpostavljen burji, pogoste pa so tudi padavine, a že naslednji dan vas lahko zopet preseneti sonček, kar sicer na temperaturo pod borovci ne vpliva tako močno, kot na temperaturo vode. Torej, v glavni sezoni vam vreme Pag ne bo delalo preglavic, tako da boste lahko uživali v toplih poletnih mesecih. V kolikor vas je vreme že prepričalo, ali pa so vas morda neglede na vreme že prepričale Zrće, pa si lahko na naši spletni strani ogledate tudi kako priti do otoka.